ÇIRA KULLANIM ALANLARI / ÇAKMAK ÇIRA

Çıranın Kullanım Alanları
Mangal KeyfiMis gibi bir havada mangal keyfine başlamak için
Barbekü ÇırasıEvinizdeki barbeküde yiyeceklerinizi kolayca pişirmek için
Semaver ÇırasıSemaverinizde sıcak bir çay keyfi için
Soba Kalorifer ÇırasıSoba, kuzine ve kaloriferlerinizi kolayca tutuşturmak için
Şömine ÇırasıŞöminenizin başında keyifli anların tadını çıkarmak için
Ateş ÇırasıDoğanın tadını ateş başında çıkarmak için
Çakmak Çıra ÇırasıKısacası bütün bu keyifli anlarınızı başlatmak için Çakmak Çıra

Çıra, geçmişten günümüze kadar genellikle ateş yakma amaçlı kullanılmıştır. Çıra reçineli olmasından dolayı odun ve kömürden daha fazla yanıcıdır ve çıraya oranla yanıcılığı daha az olan odun ve kömürün yakılmasında yardımcı olarak kullanılır. Reçine ateşlendiğinde yavaş ve alevli şekilde yanar. Bu da odun yada kömürün ateşlenmesine yardımcı olur.

Çıra geçmişte aynı zamanda aydınlatma amacıyla da kullanılmıştır. Mum gibi fakat mumdan daha fazla alevlenmesiden dolayı fener ve geniş çaplı yerlerin aydınlatılmasında çıra yardımcı olmuştur.

Kereste sektöründe ağaçların reçineli kısımları çok daha az kullanılır. Ağacın reçineli olması hem keresteyi ağırlaştırır hem de sıcak hava ile temasında koku yayarak reçinesini salmaya başlar. Bu da çıralı kerestenin mobilya gibi sektörlerde kullanılmamasına sebep olur.